Sunday, 27 July 2014

JANTAN BIBIR PINK ??? DAYUS !!!

BENCANA TAK HABIS-HABIS... OII NAJIB, LETAKLAH JAWATAN KAU... KAU LEMBIK, DAYUS DAN PONDAN!

Posted by Era pasca0 341 comments
 209 3Delicious0 3118

Apa lagi yang paling layak untuk jantan bibir pink tu?

Tak ada apa yang boleh diharapkan dan tak ada apa-apa yang baik tentang dia.

Dia bermasalah, bini dia bermasalah sampaikan negara pun bermasalah kerana dia laki bini.

Sudahlah negara jadi miskin sampai terpaksa cipta satu cukai baru, naikkan harga semua barangan dan perkhidmatan, kemudian berlakon macam baik sedangkan rakyat dah nak mampus, sekarang buat-buat muka sedih konon-konon dua kejadian pesawat Malaysia Airline yang ditimpa malang, tak ada kena mengena dengan dia.

Kalau di Jepun atau Korea, Najib dah lama jadi BEKAS PERDANA MENTERI dan isterinya yang berbentuk tubuh tak ubah macam Panda Bunting tu, dah lama jadi isteri bekas perdana menteri. Tapi disebabkan rakyat Malaysia dungu dan hidup dalam kepompong feudalisme, Najib terus diangkat dan dijulang walaupun dia terus gagal, gagal dan gagal.

Hari ini, satu lagi episod malang menimpa syarikat penerbangan Malaysia, MAS. Dengan reaksi yang ditunjukkan oleh Presiden Amerika Syarikat, selain penafian oleh Kerajaan Ukraine dan pihak pemisah di Ukraine, selain pengumuman serta cakap besar UMNO konon nak hantar bantuan kepada Malaysia, MH17 penerbangan dari Amsterdam ke Kuala Lumpur telah ditembak jatuh dan mengorbankan 280 penumpang dan 15 anak kapal.

Semalam pula, semua kelembikan, kedayusan dan kepondanan kerajaan Najib terungkap dalam kes kontroversi melibatkan seorang penyokong UMNO, Kiki Kamaruddin yang bersikap biadap terhadap seorang warga tua berbangsa Cina. Punyalah kemaruk nak dapatkan undi Cina dan menyaingi Pakatan Rakyat, tindakan telah diambil terhadap Kiki Kamaruddin yang setia menyokong UMNO dan Barisan Nasional itu. Sedangkan pada masa yang sama satu lagi kes melibatkan seorang wanita anggota pengkuatkuasa undang-undang di Pulau Pinang, ditampar dan dicaci maki, tidak pula ditangani.

Inilah yang dipersoalkan:

Adakah bila kita menjadi melayu dibumi malaysia, kita terpaksa kalah dalam semua hal?
keratan akhbar berbahasa cina yang menunjukan penguatkuasa mppp wanita berbangsa melayu dipukul oleh wanita cina dan dimaki dengan perkataan kesat.
ini lah yang menjadi masalah kat bumi bertuah ini, sejak kebelakangan ini, apa semua terjadi dekat bangsa melayu dah jadi macam kaum minoriti yang menumpang dibumi sendiri, melukut ditepi gantang.
isu amukan wanita melayu terhadap uncle cina, menjadi bualan dan viral yang over limit sampai pak menteri, ketua polis negara pun masuk juga komen. siap ketua polis kata akan menyiasat dan akan menahan wanita tersebut kerana ia melibatkan buli dijalan raya, hurm, sepantas kilat kena kalau orang melayu yang tersalah tune.
sebenarnya banyak video, posting dalam facebook yang ketara dan biadabnya kiasu menghina bangsa kita, malah boleh diketogorikan boleh jadi gaduh besarlah kalau orang melayu tu membalas balik, tetapi orang melayu tak macam tu, pasal terlalu baiklah golongan kiasu ini dah jadi naik lemak.
yang menjadi masalahnya, kenapa tiada komen, kutukan, malah update hal-hal tersebut oleh dikalangan pak menteri, stesen tv, malah kenapa tidak diviralkan diinternet oleh orang melayu sendiri ek? apa kita semua ni dah dibuta kayukan maruahnya, dikemam telur sebab ketakutan?
inilah dikatakan tadi, apa nak buat, kita semua ni dah macam jadi minoriti je kat malaysia ni, bersuara lebih-lebih kang, kenalah, tapi kiasu, ohh tak pe, diaorang back up besar, what the hell?
ps: apalah malang, entah lah labu, maksudnya jumud-jumud keruntuhan kuasa orang melayu bakal tercipta kot pada pru14 nanti, masa tu, tak pasti, mungkin kita ni menjadi bangsa kelas ke-2, semua kerana kita terlalu baik, naif, penakut... itulah fakta.. maaf.. tak leh tahan asik melayu kena asak je.. puih!! (SUMBER)

Kredit:


http://www.erapasca.com


================================

komen aku:

Aku Setuju  100 perarus artikel kamu


No comments: